Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Här kommer mitt recept på Death by chocolate... har ändrat ursprungs receptet ;)
Death by chocolate
450 gram mörk choklad
225 gram smör
6 ägg
Ja gjorde en glasyr och hade på, man behöver inte det.
200 g mörk choklad
50 gram smör
1 dl grädde
*Sätt på ugnen på 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar botten på ett bakplåtspapper. Klipp och lägg i botten av formen.
*Smörj pappret och även kanterna
*Smält chokladen över vattenbad och smör i en kastrull. Häll i chokladen i smöret när smöret smällt. Rör om och ställ åt sidan.
*Vispa ägg i en annan kastrull och sjud försiktigt på väldigt låg värme under fortsatt vispning.Efter några minuter ta bort kastrullen och häll i en skål och fortsätt vispa tills smeten svallant och blivit fluffigt och dubblat sig.
*Blanda försiktigt ner äggsmeten i choklad blandningen.
*Häll smeten i en form och grädda i ugene i ca 17-20 minuter.
*Låt svallan på ett galler.
Glasyr
*Smält chokladen över vattenbad.
*Smält smöret och blanda ner chokladen och grädden.
*Bred över tårtan när den svallnat och ställ kallt.
*Nu när chokladen fortfarande är varm kan man garnera med vad man vill.. ja garnerade lite påskfint.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|