Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Köttfärssås med variationsmöjlighet
4 portioner
1 röd paprika ( ja tog 2 st)
10 champinjoner
1 gul lök ( ja tog 2 st)
2 vitlöksklyftor ( ja tog 4 st)
2 msk smör att steka i
½ dl tomatpure
600g köttfärs
500g krossade tomater
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
riven parmesanost ( till servering)
( jag hade åxå i 1 paket bacon)
* Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Grovhacka svampen.
* Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i smör tillsammans med tomatpurè. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.
*Tillsätt svampen och paprikan. Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg. Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
Här serverades den med sallad, gurka, tomat och gul paprika och lite riven parmesan över och basilika.
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|