Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Tomatsoppa med köttbullar
4 portioner
Köttbullar
* ½ dl husk
* 3/4 dl vispgrädde
* 1 ägg
* ½ gul lök
* 600 gram köttfärs
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 2-3 msk smör att steka i
Blanda husk och grädde, låt svälla i 10 min.
Skala och finhacka den gula löken.
Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen.
Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten.
Bryn köttbullarna i smör. Stek sedan på medelvärme i ca 10 min.
Tomatsoppa
* 2 gula lökar
* 1 vitlöksklyfta
* 2 msk smör
* 2 msk hackad färsk timjan
* 3 msk hackad färsk basilika
* 1½ dl torrt vitt vin
* 3 burkar krossad tomat
* 2 dl vatten
* 3 dl vispgrädde
* 2 grönsaksbuljongtärningar
* 2 krm svartpeppar
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör.
Tillsätt timjan och basilika och fräs ytterligare några minuter.
Häll i vin, krossade tomater, vatten och grädde. Smula över buljongtärningarna och peppra.
Låt koka i 10 min.
Toppas soppan med köttbullarna och en klick crème fraiche.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|