Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Helstekt fläskfilè med gräddsås
4 portioner
* 600 gram hel fläskfilè
* 1 tsk salt
* 2 krm svartpeppar
* 3 msk smör
Gräddsås
* 4 dl vispgrädde
* 1 msk sockerfri soja
* 3 msk steksky från fläskfilèn
* ½ msk grillkrydda utan glutamat
Salta och peppra köttet. Stek runtom i smör i ca 20 min så det blir vackert gyllenbrunt och lätt rosa i mitten. Spara steksyn till såsen.
Låt filèn vila i ca 5 min innan servering.
Gör gräddsåsen under tiden.
Koka ihop vispgrädde och soja tillsammans med stekskyn under några minuter. Smaka av med grillkryddan.
Servera köttet i skivor med rostade grönsaker och blomkålsris.
Smaklig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|