Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Fiskgratäng med spenat och parmesanost
4 portioner
* ½ paket fryst spenat à 250 gram
* 1 vitlöksklyfta
* 3 schalottenlökar
* 1 msk smör
* 100 gram riven parmesanost
* salt och peppar
* 400 gram vit fiskfile, tex rödspätta
* lite citronpeppar
* 1 dl grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten något. Skala och finhacka vitlök och lök.
Hetta upp stekpannan med smöt och bryn löken och vitlöken. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt. Blanda ner hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg fiskfilèerna på en skärbräda och strö på salt och citronpeppar. Lägg en klick spenatröra på varje file och rulla ihop.
Smörj en ugnsfast form med smör och häll sen resterande spenatröran på botten. Placera fiskrullarna ovanpå och häll på grädde. Strö på resten av parmesanosten och gratinera i 20 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|