Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Oxfilè med svampsås
4 portioner
* 4 tomater
* salt och svartpeppar
* 1 paket färska haricots verts, 150 gram
* ½ paket bacon
* 800 gram oxfilè
Svampsås
* 1 liter färska champinjoner, kantareller eller karljohansvamp
* 1 msk smör
* salt och svartpeppar
* 3 schalottenlökar
* 2 dl grädde
* 1 msk kalvfond
Gör först såsen genom att skära svampen i mindre bitar. Bryn svampen i smör i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Finhacka löken och lägg den i pannan. Häll på grädde och fond och koka i ca 10 min. Späd med lite vatten om det behövs. Ställ såsen åt sidan.
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 min. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i någon minut. Spola sedan av dom i kallt vatten. Linda in 7-8 haicots verts i en baconskiva och fäst med en tandpetare. Skär köttet i portionsbitar. Bryn köttet i smör på bägge sidorna i ca 5-10 min beronde på hur välstekt man vill ha. Salta och peppra. Bryn baconrullarna i smör. Servera med svampsåsen, grillade tomater och baconrullar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|