Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Chokladmousse med hackad mörk choklad och hallon
4 portioner
* 3 ägg
* 200 gram hallon
* 1 msk honung el sötningsmedel
* 150 gram mörk choklad att smälta
* 4 msk vispgrädde
* 50 gram mörk choklad att hacka
* 100 gram hallon
* 2 dl vispgrädde till servering
Separera vitor och gulor. Vispa vitorna till ett hårt skum.
Blanda äggulorna med hallon och honung i en separat bunke.
Hacka och smält chokladen över vattenbad.
Häll dem smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan ner äggvitorna med hjälp av en slickepott. Blanda i vispgrädden.
Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.
Låt stå kallt i minst 2 timmar innan servering.
Servera med vispad grädde och hallon.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|