Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011
Äppelsmulpaj
Pajdeg
* 150 gram smör
* ½ dl sötrix el sukrin
* 2 dl mandelmjöl
* 1 dl fibrex
* 1 dl Bake Pro
* 1 tsk bakpulver
* lite vaniljpulver
Fyllning
* 4 äpplen
* lite kanel
* lite sukrin el sötrix
Sätt på ugnen på 200 grader.
Skala och skiva äpplena och lägg i en smörad pajform. Strö lite kanel och sötrix över äpplena.
Blanda alla ingredienser till pajdegen och strö ut över äpplena.
Grädda tills pajen blivit gyllenbrun ca 15-20 min. Kan behövas aluminiumfolie på efter ca 10 min så den inte bräns.
Servera med hemmagjord vaniljsås
Vaniljsås
* 2½ dl grädde
* 0,75 tsk vaniljpulver
* ½ vaniljstång
* ½ dl sukrin el sötrix
* 2 äggulor ( 3 om dom är små)
Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljen.
Koka upp och låt koka i några minuter. Låt svallna.
Vispa ägg och sukrin poröst.
Tillsätt lite av grädden och vispa lite till.
Häll äggbladningen i kastrullen med grädden och värm på under omrörning ( får inte koka).
Sjud under omrörning till såsen tjocknat.
Låt den gärna stå över natten då tjocknar den till ordentligt.
Smaklig!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|