Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Plommonmarmelad med kanel och jordgubbssylt med vanilj

Av Anna Millberg - 26 augusti 2011 13:00

Ja alltså nån gång ibland och istället för sylt är det ju bättre att göra egen sylt/marmelad.

Blir ju kanske inte riktigt samma konsistens som köpe sylt/marmelad och håller inte lika länge men ack så mycket godare!!!


Jag har nu gjort egen Plommonmarmelad med kanel och egen Jodrgubbssylt med vanilj i till mitt lilla bustroll.


Plommonmarmelad med kanel

 

* 1 kg plommon

* ½ dl vatten

* 1 kanelstång

* sukrin/sötrix om man vill ha lite sötare och då efter smak (mina plommon var så söta redan så behövdes inte)


Skär plommonen i bitar och ta bort kärnorna.

Lägg i en stor kastrull tillsammans med vattnet och kanel.

Låt sjuda ca 15 min tills plommonen kokat sönder.

Om du nu vill ha i sukrin/sötrix häll i det och koka hastigt upp i ca 3 min.

Ta bort kastullen från plattan och låt svallna i ca 15 min innan du häller upp på burkar.



Jordgubbssylt med vanilj

 

* 1½ ask jordgubbar

* ½ dl vatten

* lite vanilj

* sukrin/sötrix strö över lite efter smak


Skiva jordgubbarna i bitar och lägg i en kastrull med vattnet.

Låt sjuda i ca 15 min tills bären kokat sönder.

Strö över lite sukrin och lite vanlij och koka hastigt i ca 3 min.

Ta bort kastullen från plattan och låt svallna i ca 15 min innan du häller upp på burkar.


Smaka och njut!

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Millberg - 20 maj 2012 10:35


Ja man skulle kunna säga att ägg absolut inte är en bristvara här hemma... Det går väl åt iallafall minst 5 ägg per dag här hemma...   Jag köper mina ägg från min brors jobbarkompis som har egna höns.. dom är så vackra... alla olika små som sto...

Av Anna Millberg - 9 maj 2012 20:23


Ibland behöver man muntra upp sig själv med presenter eller liknande. Och vad sitter inte bättre än nya träningskläder, verktyg, träningskort och en super bra bok! Nu blir det till att ge järnet ;)      ...

Av Anna Millberg - 7 maj 2012 21:53


Ibland så orkar man inte leta efter recept m.m och bara kastar ihop något med det som finns i kyl och frys... Detta blev dagens middag! Fläskfilé, svensk smörstekt sparris, ärtskott, cocktailtomater, tsatsiki och en mumsig sås gjord i stekpanna...

Av Anna Millberg - 6 maj 2012 21:35


Grälök och timjanbiffar 800 gram blandfärs 1½ dl hackad gräslök färsk timjan efter smak 3 ägg 3-4 dl grädde salt peppar smör att steka iBlanda ihop färsen med ägg, salt, peppar, timjan och gräslök. Tillsätt gr...

Av Anna Millberg - 3 maj 2012 22:30

Biff stroganoff 1 kg mört nötkött (jag hade lövbiff) 2 lökar 200 gram färska champinjoner 1 ask cocktailtomater 4 dl vispgrädde 200 gram créme fraiche 3 msk sockerfri tomatpuré 1 msk dijonsenap 2 dl vitt vin Salt Svartpeppar Smör att s...

Skapa flashcards