Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011
Ja alltså nån gång ibland och istället för sylt är det ju bättre att göra egen sylt/marmelad.
Blir ju kanske inte riktigt samma konsistens som köpe sylt/marmelad och håller inte lika länge men ack så mycket godare!!!
Jag har nu gjort egen Plommonmarmelad med kanel och egen Jodrgubbssylt med vanilj i till mitt lilla bustroll.
Plommonmarmelad med kanel
* 1 kg plommon
* ½ dl vatten
* 1 kanelstång
* sukrin/sötrix om man vill ha lite sötare och då efter smak (mina plommon var så söta redan så behövdes inte)
Skär plommonen i bitar och ta bort kärnorna.
Lägg i en stor kastrull tillsammans med vattnet och kanel.
Låt sjuda ca 15 min tills plommonen kokat sönder.
Om du nu vill ha i sukrin/sötrix häll i det och koka hastigt upp i ca 3 min.
Ta bort kastullen från plattan och låt svallna i ca 15 min innan du häller upp på burkar.
Jordgubbssylt med vanilj
* 1½ ask jordgubbar
* ½ dl vatten
* lite vanilj
* sukrin/sötrix strö över lite efter smak
Skiva jordgubbarna i bitar och lägg i en kastrull med vattnet.
Låt sjuda i ca 15 min tills bären kokat sönder.
Strö över lite sukrin och lite vanlij och koka hastigt i ca 3 min.
Ta bort kastullen från plattan och låt svallna i ca 15 min innan du häller upp på burkar.
Smaka och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|