Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011
Idag blev det chiliheta revbensspjäll med coleslaw och vitkål och annans sallad till middag.
Chilihet marinad
Fräs löken ett ögonblick i oljan i en kastrull. Mixa krossade tomaterna i mixerna en stund för bättre konsistens.Blanda ner de övriga ingredienserna och koka upp. Låt såsen småputtra utan lock 15-20 minuter.
Pensla tunna revbenspjäll och låt stå en stund och dra.
Sätt ugnen på 200 grader och innan du sätter in dom i mitten av ugnen så krydda på lite grillkrydda. 20 min på varje sida.
Heta Chilimarinaden står och puttrar
Marinerade och redo att komma in i ugnen
Coleslaw
* ½ vitkålshuvud
*1 grönt äpple
* 1 morot
* 4 msk majonäs
* 1 dl crème fraiche
* 2 msk dijonsenap
* salt och peppar efter smak
Strimla vitkål. Skala äpplet och riv på grova sidan på ett rivgärn. Gör detsamma med moroten.
Blanda majonäs, crème fraiche och senap i en skål.
Lägg vitkålen, äpplet och moroten i skålen och rör om.
Salta och peppra.
Ännu godare dagen efter så gör gärna dagen innan.
Om man inte vill ha äpple så går det bra att ta bort.
Vitkålssallad med annans
* ½ vitkålshuvud
* 1 burk "krossad" annans
Riv vitkålen och blanda med annans.
Mycket fräscht och gott till.
Ibland kan man ju lyxa till det lite med annans ;)
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|