Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011

Chiliheta revbenspjäll med coleslaw och vitkål och annans sallad

Av Anna Millberg - 28 augusti 2011 19:50

Idag blev det chiliheta revbensspjäll med coleslaw och vitkål och annans sallad till middag.


Chilihet marinad

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk sambal oeleksås
  • salt och svartpeppar efter behag
  • grillkrydda

 

Fräs löken ett ögonblick i oljan i en kastrull. Mixa krossade tomaterna i mixerna en stund för bättre konsistens.Blanda ner de övriga ingredienserna och koka upp. Låt såsen småputtra utan lock 15-20 minuter.


Pensla tunna revbenspjäll och låt stå en stund och dra.


Sätt ugnen på 200 grader och innan du sätter in dom i mitten av ugnen så krydda på lite grillkrydda. 20 min på varje sida.


Heta Chilimarinaden står och puttrar

   Marinerade och redo att komma in i ugnen  

Coleslaw

 

* ½ vitkålshuvud

*1 grönt äpple

* 1 morot

* 4 msk majonäs

* 1 dl crème fraiche

* 2 msk dijonsenap

* salt och peppar efter smak


Strimla vitkål. Skala äpplet och riv på grova sidan på ett rivgärn. Gör detsamma med moroten.

Blanda majonäs, crème fraiche och senap i en skål.

Lägg vitkålen, äpplet och moroten i skålen och rör om.

Salta och peppra.

Ännu godare dagen efter så gör gärna dagen innan.

Om man inte vill ha äpple så går det bra att ta bort.


Vitkålssallad med annans

 

* ½ vitkålshuvud

* 1 burk "krossad" annans


Riv vitkålen och blanda med annans.

Mycket fräscht och gott till.

Ibland kan man ju lyxa till det lite med annans ;)


Smaklig måltid!


 



 
 
Ingen bild

FrökenNilsson

29 augusti 2011 12:42

Men va gott det ser ut!!!!!
o den marinaden måste bli kanon till mkt annat oxå ju!!

Anna Millberg

29 augusti 2011 15:28

Tack! Det var det åxå.
Man kunde ha den som sås till sidan om åxå ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Millberg - 20 maj 2012 10:35


Ja man skulle kunna säga att ägg absolut inte är en bristvara här hemma... Det går väl åt iallafall minst 5 ägg per dag här hemma...   Jag köper mina ägg från min brors jobbarkompis som har egna höns.. dom är så vackra... alla olika små som sto...

Av Anna Millberg - 9 maj 2012 20:23


Ibland behöver man muntra upp sig själv med presenter eller liknande. Och vad sitter inte bättre än nya träningskläder, verktyg, träningskort och en super bra bok! Nu blir det till att ge järnet ;)      ...

Av Anna Millberg - 7 maj 2012 21:53


Ibland så orkar man inte leta efter recept m.m och bara kastar ihop något med det som finns i kyl och frys... Detta blev dagens middag! Fläskfilé, svensk smörstekt sparris, ärtskott, cocktailtomater, tsatsiki och en mumsig sås gjord i stekpanna...

Av Anna Millberg - 6 maj 2012 21:35


Grälök och timjanbiffar 800 gram blandfärs 1½ dl hackad gräslök färsk timjan efter smak 3 ägg 3-4 dl grädde salt peppar smör att steka iBlanda ihop färsen med ägg, salt, peppar, timjan och gräslök. Tillsätt gr...

Av Anna Millberg - 3 maj 2012 22:30

Biff stroganoff 1 kg mört nötkött (jag hade lövbiff) 2 lökar 200 gram färska champinjoner 1 ask cocktailtomater 4 dl vispgrädde 200 gram créme fraiche 3 msk sockerfri tomatpuré 1 msk dijonsenap 2 dl vitt vin Salt Svartpeppar Smör att s...

Ovido - Quiz & Flashcards