Direktlänk till inlägg 5 september 2011
Mannen önskade sig Italiensk köttfärslimpa till middag igår.. men ja tänkte.. ja gör om den lite...
Just det.... jag har lite svårt att laga mat till 2 personer... så blir alltid mycket mat.. men alltid bra ju hihi
Så detta blev resultatet.
Italienska köttfärsbiffar på tomat och lökbädd
* 1000 gram köttfärs
* 3 vitlöksklyftor
* 3 paket mozzarella
* 1 burk gröna oliver
* 1 msk torkad oregano
* 2 dl grädde
* 2 ägg
* 3 rödlök
* 2 askar cocktail tomater
* olivolja
* salt och peppar efter smak
Finhacka rödlöken och pressa vitlöken ner i köttfärsen.
Dela oliverna på mitten och lägg ner i färsen.
Häll i grädde, ägg, oregano, salt och peppar.
Findela mozzarellan och lägg ner i färsen och blanda ihop allt.
Gör så biffar och stek lite på varje sida i smör.
Medans så dela cocktailtomaterna i 4 delar och skiva löken och lägg i en stor ugnsform.
Häll på lite olivolja och lägg på biffarna.
In i ugnen på ca 200 grader i ca 15-20 min
Servera gärna med en klick crème fraiche till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|