Direktlänk till inlägg 13 september 2011

Vitlöksspäckad rostbiff

Av Anna Millberg - 13 september 2011 18:42

Idag blev det lite fix med det man hade hemma...


Så fick bli


Vitlöksspäckad rostbiff med blomkål, rödlök, vitlök, morötter, färska champinjoner och knaperstekt bacon

 

* 1,4 kg rostbiff

* 1 blomkål

* 4 morötter

* 2 rödlök

* 1 vitlök

* 1 låda champinjoner

* 2 paket bacon

* salt och svartpeppar

* chiliflakes

* timjan

* olivolja


Skala och dela morötterna i önskad storlek. Putsa champinjonerna och dela i 2 delar. Skölj blomkålen och skär i önskad storlek. Vitlök kan man ju i efter smak. Skala och dela i önskad storlek, gör likaså med rödlöken.

Lägg allt i en stor ugnsform och krydda med salt, pepper, chiliflakes och timjan. Häll på olivolja efter hur mycket du vill ha.

Blanda runt allt.

Gör hål i rostbiffen och stick i delar av vitlök i hålen.

Krydda med salt och peppar och lägg i mitten av formen emellan grönsakerna.

In i 175 grader i ugnen tills rostbiffen är 55-60 grader beroende på hur röd du vill ha den. Jag hade en digital ugnstermometer.

Medans du väntar så dela baconen i små bitar och knaperstek dom.

När rostbiffen är ca 45 grader så ta ut den och blanda i baconen bland grönsakerna.

När rostbiffen är klar lägg den i aluminiumfolie i ca 10 min innan du skär den.

Smaklig måltid!


Grönsakerna blandade i ugnsformen

  

Rostbiffen är späckad och i ugnsformen

  Nu är den 58 grader och klar   Så här blir det på tallriken  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Millberg - 20 maj 2012 10:35


Ja man skulle kunna säga att ägg absolut inte är en bristvara här hemma... Det går väl åt iallafall minst 5 ägg per dag här hemma...   Jag köper mina ägg från min brors jobbarkompis som har egna höns.. dom är så vackra... alla olika små som sto...

Av Anna Millberg - 9 maj 2012 20:23


Ibland behöver man muntra upp sig själv med presenter eller liknande. Och vad sitter inte bättre än nya träningskläder, verktyg, träningskort och en super bra bok! Nu blir det till att ge järnet ;)      ...

Av Anna Millberg - 7 maj 2012 21:53


Ibland så orkar man inte leta efter recept m.m och bara kastar ihop något med det som finns i kyl och frys... Detta blev dagens middag! Fläskfilé, svensk smörstekt sparris, ärtskott, cocktailtomater, tsatsiki och en mumsig sås gjord i stekpanna...

Av Anna Millberg - 6 maj 2012 21:35


Grälök och timjanbiffar 800 gram blandfärs 1½ dl hackad gräslök färsk timjan efter smak 3 ägg 3-4 dl grädde salt peppar smör att steka iBlanda ihop färsen med ägg, salt, peppar, timjan och gräslök. Tillsätt gr...

Av Anna Millberg - 3 maj 2012 22:30

Biff stroganoff 1 kg mört nötkött (jag hade lövbiff) 2 lökar 200 gram färska champinjoner 1 ask cocktailtomater 4 dl vispgrädde 200 gram créme fraiche 3 msk sockerfri tomatpuré 1 msk dijonsenap 2 dl vitt vin Salt Svartpeppar Smör att s...

Skapa flashcards