Direktlänk till inlägg 30 oktober 2011
Har nu gjort min allra första recept ut Anna Hallèns nya kokbok " Lchf för kvinnor"
Det blev Oxfilègratäng och mums vad gott det var!
Oxfilègratäng
4 portioner
* 500 gram oxfilè
* smör till formen och att steka i
* 200 gram färska champinjoner
* 1 tsk salt
* 1-2 krm svartpeppar
* persilja till garnering
Sås
* 2 gula lökar
* 4 dl vispgrädde
* 2 msk rött vin
* 2 msk köttfond
* 2 msk smör
* 2-3 dl riven västerbottenost
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form.
Skär oxfilèn i centimetertjocka skivor. Stek filén i smör så det får en fin yta. Salta och peppra och lägg sedan filèerna i formen.
Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i smör tills dom får fin färg. Strö dom över filèerna.
Gör sedan såsen.
Finhacka löken och bryn i smör. Häll grädde, vin och fond och låt koka till en krämig sås.
Häll såsen på köttet och svampen och toppa med osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Till det gjorde ja en blomkålsmos.
Skär en blomkål i mindre bitar och koka i vatten i ca 8 min. Häll av vattnet och mixa tillsammans med smör och grädde till ett mos.
Smaklig måltid!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|