Direktlänk till inlägg 3 februari 2012

Parmesan gratinerade kycklingfileér med het salsa

Av Anna Millberg - 3 februari 2012 14:33

Parmesan gratinerade kycklingfileér med het salsa


  • 4 kyckling filéer
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 gram riven parmesan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 tomater
  • 1 msk ajvar relish (stark)
  • smör att steka i
  • salt och peppar

    Stek kycklingfiléerna nästan helt genomstekta i smör. Lägg dom i en smord ugnsform. Finhacka tomaterna och blanda med créme fracihe, parmesan, pressad vitlök och ajvar relish och bred över kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.

     
    Het salsa
  • 3 röd pepparfrukter
  • 3 gröna pepparfrukter
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk sambal olek
  • 6 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Citron efter smak
  • 3 vitlöks klyftor
  • Salt, peppar efter smak
  • Spiskummin efter smak
  • 1 msk paprika
  • 1 buljongtärning
  • Smör att steka i

    Hacka pepparfrukterna fint och fräs i smör. Ta bort fröna om du inte vill ha alltför stark salsa. Blanda ner den finhackade löker och sänk värmen. Finhacka vitlöken och tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med buljongtärningen, tomatpuré, sambal olek och pressad citron. Krydda därefter med kryddorna. Låt sedan koka en stund. Min blev väldigt stark för ja tog inte ur fröna så min man fick äta den själv. Man kan göra den mindre stark genom att inte ta med fröna. Är den fortfarande för stark häll blanda i mer tomat och mer citron.
    Smaklig måltid!

    Het Salsa
     
    Parmesan gratinerad kycklingfilé
       
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Millberg - 20 maj 2012 10:35


Ja man skulle kunna säga att ägg absolut inte är en bristvara här hemma... Det går väl åt iallafall minst 5 ägg per dag här hemma...   Jag köper mina ägg från min brors jobbarkompis som har egna höns.. dom är så vackra... alla olika små som sto...

Av Anna Millberg - 9 maj 2012 20:23


Ibland behöver man muntra upp sig själv med presenter eller liknande. Och vad sitter inte bättre än nya träningskläder, verktyg, träningskort och en super bra bok! Nu blir det till att ge järnet ;)      ...

Av Anna Millberg - 7 maj 2012 21:53


Ibland så orkar man inte leta efter recept m.m och bara kastar ihop något med det som finns i kyl och frys... Detta blev dagens middag! Fläskfilé, svensk smörstekt sparris, ärtskott, cocktailtomater, tsatsiki och en mumsig sås gjord i stekpanna...

Av Anna Millberg - 6 maj 2012 21:35


Grälök och timjanbiffar 800 gram blandfärs 1½ dl hackad gräslök färsk timjan efter smak 3 ägg 3-4 dl grädde salt peppar smör att steka iBlanda ihop färsen med ägg, salt, peppar, timjan och gräslök. Tillsätt gr...

Av Anna Millberg - 3 maj 2012 22:30

Biff stroganoff 1 kg mört nötkött (jag hade lövbiff) 2 lökar 200 gram färska champinjoner 1 ask cocktailtomater 4 dl vispgrädde 200 gram créme fraiche 3 msk sockerfri tomatpuré 1 msk dijonsenap 2 dl vitt vin Salt Svartpeppar Smör att s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se