Stek kycklingfiléerna nästan helt genomstekta i smör. Lägg dom i en smord ugnsform. Finhacka tomaterna och blanda med créme fracihe, parmesan, pressad vitlök och ajvar relish och bred över kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
Het salsa
3 röd pepparfrukter
3 gröna pepparfrukter
1 finhackad gul lök
1 msk sambal olek
6 tomater
1 msk tomatpuré
Citron efter smak
3 vitlöks klyftor
Salt, peppar efter smak
Spiskummin efter smak
1 msk paprika
1 buljongtärning
Smör att steka i
Hacka pepparfrukterna fint och fräs i smör. Ta bort fröna om du inte vill ha alltför stark salsa. Blanda ner den finhackade löker och sänk värmen. Finhacka vitlöken och tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med buljongtärningen, tomatpuré, sambal olek och pressad citron. Krydda därefter med kryddorna. Låt sedan koka en stund. Min blev väldigt stark för ja tog inte ur fröna så min man fick äta den själv. Man kan göra den mindre stark genom att inte ta med fröna. Är den fortfarande för stark häll blanda i mer tomat och mer citron. Smaklig måltid!
Ja man skulle kunna säga att ägg absolut inte är en bristvara här hemma...
Det går väl åt iallafall minst 5 ägg per dag här hemma...
Jag köper mina ägg från min brors jobbarkompis som har egna höns.. dom är så vackra... alla olika små som sto...
Ibland behöver man muntra upp sig själv med presenter eller liknande.
Och vad sitter inte bättre än nya träningskläder, verktyg, träningskort och en super bra bok!
Nu blir det till att ge järnet ;)
...
Ibland så orkar man inte leta efter recept m.m och bara kastar ihop något med det som finns i kyl och frys...
Detta blev dagens middag!
Fläskfilé, svensk smörstekt sparris, ärtskott, cocktailtomater, tsatsiki och
en mumsig sås gjord i stekpanna...