Senaste inläggen
Ugnsstekt kyckling med squash och majs
4 personer + 1 matlåda
*1600 gram kycklinglår
*2½ röd lök
*2 squash
*4 majskolvar
Marinad
*4 vitlöksklyftor
*2 msk olivolja
*2 msk balsamvinäger
*2 msk soja
*2 tsk honung
*1 msk hackad färsk basilika
*2 krm chiliflakes
*salt
*peppar
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg kycklinglåren i en smord ugnsform.
Blanda alla ingredienserna till marinaden och pressar ner vitlöken och pensla över kycklingdelarna och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Skala och skiva löken
Skiva squashen och dela majskolvarna i bitar
Blanda ner allt i kycklingen och sätt in i ugnen i ytterligare 15 min
Servera med kall sås
Jag blandade cremè fraiche, majonäs,turkisk yoghurt,salt,peppar, chiliflakes och pressad vitlök.
Smaklig måltid!
Souvlaki med tzatsiki
4 portioner
*600 gram fläskfile
*3 vitlöksklyftor
*5 msk olivolja
*1½ msk soja
* 1 tsk rosmarin
*salt
*peppar
*1 paket halloumi
*1 gul paprika
*1 röd paprika
*1 paket cocktailtomater
Tzatsiki
*½ gurka
*3 vitlöksklyftor
*1 cremè fraiche
*salt
*peppar
Putsa filèn och skär i bitar. Skala vitlöken och blanda till marinaden.
Blanda 3 msk olja, soja, pressad vitlök och kryddor och häll över köttet.
Låt stå 5 min eller längre.
Gör under tiden tzatsikin
Riv gurka och skala vitlök. Blanda gurka, pressad vitlök och cremè fracihe i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
Skär halloumi och paprika i bitar.
Hetta upp stekpanna eller grillpanna med olja.
Bryn först halloumin.
Häll i mer olja och stek filè bitarna. När dom nästan är klara häll i paprikan och stek ihop i marinanden.
Servera med en klick tzatsiki och blanda halloumin med skivade cocktailtomater.
Smaklig måltid!
Här kommer mitt recept på Death by chocolate... har ändrat ursprungs receptet ;)
Death by chocolate
450 gram mörk choklad
225 gram smör
6 ägg
Ja gjorde en glasyr och hade på, man behöver inte det.
200 g mörk choklad
50 gram smör
1 dl grädde
*Sätt på ugnen på 200 grader. Rita av botten på en bakform med löstagbar botten på ett bakplåtspapper. Klipp och lägg i botten av formen.
*Smörj pappret och även kanterna
*Smält chokladen över vattenbad och smör i en kastrull. Häll i chokladen i smöret när smöret smällt. Rör om och ställ åt sidan.
*Vispa ägg i en annan kastrull och sjud försiktigt på väldigt låg värme under fortsatt vispning.Efter några minuter ta bort kastrullen och häll i en skål och fortsätt vispa tills smeten svallant och blivit fluffigt och dubblat sig.
*Blanda försiktigt ner äggsmeten i choklad blandningen.
*Häll smeten i en form och grädda i ugene i ca 17-20 minuter.
*Låt svallan på ett galler.
Glasyr
*Smält chokladen över vattenbad.
*Smält smöret och blanda ner chokladen och grädden.
*Bred över tårtan när den svallnat och ställ kallt.
*Nu när chokladen fortfarande är varm kan man garnera med vad man vill.. ja garnerade lite påskfint.
Jag har letat och letat och hittade ett recept på sesambröd heter det... efter att ha gjort det många många ggr har ja nu ändrat receptet lite och detta är det jag gör!
Lchf bröd
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
8 dl riven ost
11 ägg (beronde på stl)
9 dl blandade frön,nötter (som ha mixat med mixer ihop )
Blanda alla torra ingredienser och osten.
Blanda i ett ägg i taget
Lägg bakplåtspapper i en långpanna stora till ugnen och bred ut smeten med en slickepott.
In i 225 grader i 10-15 min beroende på hur gyllene man vill ha den
Blir en hel del som man skär i ca 12 bitar som man sen kan dela 2 och 2 på.
Jag fryser in dom i frysen 3 och 3 i påsar och tar fram och värmer i micron.
I min har jag solrosfrön, valnötter, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, pysullium frön och mixar ihop i mixern.
Ostfrallor
4 stycken
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
3 msk BakePro
0,75 msk fiberhusk
2 ägg
2 dl riven stark ost
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner ägg och ost och låt svälla ett tag. Klicka sedan ut på bakplåtsklädd plåt och grädda ca 10 min i 225 g.
Orginal receptet kommer härifrån... http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/?s=ostfrallor men ja ändrade lite ;)
Och så här goda och underbara såg dom ut när dom var klara ;)
Mums med mycket smör och ost på
Kokospannkakor
4 portioner
* 5 ägg
* 4 dl vispgrädde
* 1 dl husk
* 1 dl kokosflingor
* 4 dl gammeldags mjölk
* lite vaniljpulver
*Vispa ägg och häll i grädde, husk, kokosflingor och vaniljpulver.
* Rör i mjölken. Låt sedan smeten stå ett tag och tjockna lite.
*Stek i rikligt med smör ca ½ dl smet åt gången ( gör inte så stora dom är svåra att vända.. blir små och tjocka ;) )
*Servera med vispad grädde och bär
Smaklig måltid!
Här är dom att beskåda
Titta i affären på innehållsförteckningen.
Högst 5 g kolhydrater per 100 g födoämne är ett enkelt nybörjartips.
Du bestämmer när det är fest. Viktnedgången kan bromsas en aning.
Godis hör inte hemma i en LCHF-diet. Vad ska man då göra om man drabbas av sötsug?
Först och främst ska man tänka på att sötsuget brukar vara vanligast i början, och att det snart försvinner efter en tid med LCHF. Sötsuget kan också vara ett resultat av att man äter för lite mat och egentligen är hungrig.
Om man är sugen på något kan man till exempel äta:
Tänk på att det du äter ska innehålla mycket fett och lite kolhydrater. Välj till exempel rätt sorts nötter så undviker du många onödiga kolhydrater.
Det är bra om man kan undvika sötade produkter som till exempel lightläsk eller sockerfritt godis. De kan underhålla sötsuget så att det inte försvinner utan snarare blir värre. De kan också innehålla onödigt många kolhydrater.
Om man saknar efterrätter och bakverk finns många recept på LCHF-anpassade sådana, till exempel LCHF Chokladbollar. Det finns också en kokbok full med LCHF-vänliga bakverk, Annika Rognebys bok "Bakglädje med LCHF". En mycket bra bok!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|