Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 3 februari 2012 14:33

Parmesan gratinerade kycklingfileér med het salsa


  • 4 kyckling filéer
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 gram riven parmesan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3-4 tomater
  • 1 msk ajvar relish (stark)
  • smör att steka i
  • salt och peppar

    Stek kycklingfiléerna nästan helt genomstekta i smör. Lägg dom i en smord ugnsform. Finhacka tomaterna och blanda med créme fracihe, parmesan, pressad vitlök och ajvar relish och bred över kycklingfiléerna. In i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.

     
    Het salsa
  • 3 röd pepparfrukter
  • 3 gröna pepparfrukter
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk sambal olek
  • 6 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Citron efter smak
  • 3 vitlöks klyftor
  • Salt, peppar efter smak
  • Spiskummin efter smak
  • 1 msk paprika
  • 1 buljongtärning
  • Smör att steka i

    Hacka pepparfrukterna fint och fräs i smör. Ta bort fröna om du inte vill ha alltför stark salsa. Blanda ner den finhackade löker och sänk värmen. Finhacka vitlöken och tomaterna och häll ner i stekpannan tillsammans med buljongtärningen, tomatpuré, sambal olek och pressad citron. Krydda därefter med kryddorna. Låt sedan koka en stund. Min blev väldigt stark för ja tog inte ur fröna så min man fick äta den själv. Man kan göra den mindre stark genom att inte ta med fröna. Är den fortfarande för stark häll blanda i mer tomat och mer citron.
    Smaklig måltid!

    Het Salsa
     
    Parmesan gratinerad kycklingfilé
       
Av Anna Millberg - 2 februari 2012 14:30

Korvgryta med sting


  • Starka korvar välj själv mängd ( jag hade chorizo, chili hot och salsa ca 1400 gram)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 6 tomater
  • ½ dl buljong
  • Cayennpeppar
  • Smör att steka iSkär korvarna i stora bitar och stek i smör. Häll över i en kastrull. Skär paprikan i valfria stora bitar och grovhacka löken. Stek och häll över i grytan. Skär tomaterna i bitar, finhacka purjolöken och häll ner i kastrullen. Häll på buljongen om du tycker att det behövs. Låt puttra i ca 20 minuter.
    Vi hade en stor klick créme fraiche till.
    Smaklig måltid!

    Dessa korvar hade jag. Blev riktigt gott!! Michaela sa hela tiden "mmmm gott"

    Jag har lite svårt att laga mat till 2... haha.    
Av Anna Millberg - 1 februari 2012 12:45

Västerbottenostfisk

  • 1200 gram torskfilé
  • 2 rödlökar
  • Ett gäng grön sparris
  • Grädde
  • Västerbottenost
  • Salt och peppar
  • Smör

    Stek sparrisen lite i smör och lägg den i en smord ugnsform. Lägg torsken på sparrisen salta och peppra. Skiva rödlök tunt och lägg på fisken.
    Täck fisken med hyvlad västerbottenost och häll på grädde efter egen smak. In i ugnen på 200 grader tills fisken fått fin färg ca 20-25 min.
    Till den hade jag smörstekt spenat och en sås jag gjorde på créme fraiche, finhackad salldslök, salt och pepper.
    Smaklig måltid!

    Innan ugnen
     
    Egen påhittade såsen     Mmm doftar underbart!  
Av Anna Millberg - 30 januari 2012 21:42

       Tacogratäng

1 kg köttfärs

2 gula lökar

3 paprikor (gul, röd, grön)

2 vitlöksklyftor

4 tomater

2 dl crème fraiche

300g philadelphiaost

1 purjolök

(1 burk jalapeno)

Riven ost efter smak

Tacokrydda efter smak

Börja med att göra din egen tacokrydda om du inte vill köpa färdig... Jag blandade ihop en hel del så har jag en burk färdig i skåpet.


Tacokrydda


4,5 tsk salt
6 tsk chilipulver
3 tsk spiskummin
3 tsk lökpulver
6 krm cayennepeppar
6 tsk paprikapulver

Blanda ihop allt och ha i en burk.


Stek köttfärsen och lägg i en kastrull. Medans finhackar du lök och vitlök. Paprikan skärs i valfritt stora bitar. Och dela tomaterna i små bitar. Stek sedan lök och paprika. Häll i kastrullen och blanda väl. Tillsätt kryddor, jalapeno om du vill och tomaterna. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred ut i botten av en ugnsform. Häll på köttfärsbladningen och toppa med finskuren purjolök och riven ost. In i mitten av ugnen i ca 20 minuter  på 225 grader. Vi serverade tillsammans med en klick gräddfil.

Smaklig måltid!

 

Av Anna Millberg - 24 januari 2012 21:04

Idag har jag provat göra gulaschsoppa för allra första gången.

Och hela familjen älskade den! T.o.m min 2 åriga dotter som sa " mmm mmm gott" under hela måltiden.


Gulaschsoppa

 

  • 1 kg nötkött i tärningar
  • 1 liter vatten/buljong
  • 2-4 lökar beroende på storlek
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 röd paprika
  • 2 gul paprika
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2-4 msk tomatpuré
  • Hackad persilja efter smak
  • Smör att steka i
  • Crème fraiche


Bryn köttet i omgångar och lägg i en gryta med buljongen i. Tillsätt finhackad lök, vitlök och kryddor. Låt småkoka med lock i minst 3 timmar tills köttet är riktigt mört och löken försvunnit.


Mot slutet av tiden lägger du i paprikan som du skurit i strimlor och den hackade persiljan. Krydda med tomatpuré efter smak. Smaka av och tillsätt mera kryddor om nödvändigt. Servera direkt från spisen med en stor klick crème fraiche på.

Smaklig!


 

Av Anna Millberg - 21 januari 2012 23:46

Tomatkyckling i form

 

  • Ca 1 kg kycklingfilé
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 msk ajvar relish (stark)
  • 1½ ask cocktailtomater
  • 2-5 dl riven ost gärna med lite smak
  • 1 purjolök
  • smör att steka i
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar efter smak

Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en smord form. Blanda grädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano och häll över kycklingen. Dela tomaterna på två och strimla purjolöken fint och lägg på kycklingen. Strö sist på osten och gratinera på 200 grader i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Smaklig måltid!

Tyvärr glömde ja ta ett kort men blev verkligen super gott!



Av Anna Millberg - 17 januari 2012 18:06

Jag pratade med en kompis häromdagen och vi pratade just om lasagne...

Och hon hade letat i min blogg efter den...

Jag visste ju att jag hade gjort den innan men jag har helt enkelt glömt lägga ut den i bloggen...

Så bättre sent än aldrig här kommer den!


Lasagne

 

* 800 gram köttfärs

* 2 gula lökar

* 2 vitlöksklyftor

* 1 burkar krossade tomater

* 2 msk chilisås

* 1 squash

* 1 aubergine

* 2-4 dl riven ost

* salt och peppar

 

Stek köttfärsen. Under tiden finhacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Häll i krossade tomater och vitlöken. Låt koka ihop.

Under tiden så skiva squash och augergine på längden med en osthyvel.

Varva squash, aubergine och köttfärsröra i en smord ugnsfast form.

Tillsist så strör du på den rivna osten.

Gratinera i ca 25 minuter på 225 grader.

Smaklig måltid!


 

Skapa flashcards