Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 11 januari 2012 20:14

Ja efter månader av suktande från en kompis så kunde jag inte hålla mig längre utan ställde mig och gjorde 2 st kanelomeletter till dagens frukost... en till mig och en till mannen min... och kunde inte hålla mig från att smaka igår heller... kan bara säga MUMS!!!!


Så här gjorde jag! Alla gör vi olika ;)


Kanelomelett

* 4 ägg

* ½ dl grädde

* ca 1 msk kanel

* smör att steka i

 

Vispade ihop ägg, grädde och kanel och stekte i smör..

Till den kan man antigen servera en klick cremè fraiche eller en klick vispad grädde, och det gjorde vi!

Smaklig måltid!!

 

ANNONS
Av Anna Millberg - 10 januari 2012 18:20

När jag var liten så åt vi ofta renskav.... kommer ihåg att det var såå himla gott...


 

Renskavsgryta med Morots- och champinjonsallad

 

* 2 paket fryst renskav

* 5 banan charlottenlökar

* 1 purjolök

* 2 dl grädde

* 2 dl gammeldags mjölk

* 2 dl cremè fraiche

* 10 färska champinjoner

* smör att steka i

* lingonsylt efter smak om du vill ha

* vitpeppar

 

Morots- och champinjonsallad

 

* 4 morötter

* 200 gram färska champinjoner

* 2 msk olivolja

* 2 msk rödvinsvinäger

* 1 tsk salladskrydda

* salt och peppar efter smak

 

Gör först salladen. Skala morötterna och riv dom grovt. Skiva champinjonerna tunt och lägg tillsammans med morötterna.

Häll ner olja, vinäger och kryddor och blanda väl.

Ställ kallt.

 

Hacka purjolök och charlottenlök fint. Skär champinjonerna i tunna skivor.

Bryn renskaven i ca 5 minuter. Tillsätt löken och champinjonerna och stek i ytterligare några minuter.

Häll på grädde, mjölk, cremè fraiche och lingonsylt och koka i några minuter. Krydda efter egen smak.

Smaklig måltid!

 


 

 

ANNONS
Av Anna Millberg - 8 januari 2012 21:16

Min man kom med ett tomt gräddpaket och sa " det här låter gott kan du inte göra den"


Gjorde om receptet lite som vanligt och detta blev reslutatet


Tomatfisk

 

* Ca 600 gram fiskfilè

* 3 dl vispgrädde

* 3 msk tomatpurè

* 2 tsk oregano

* 3 dl riven ost gärna lite starkare smak

* 1 förpackning cocktailtomater

* salt och vitpeppar efter smak

 

Smör en ugnsform. Lägg fisken i formen och krydda efter smak.

Blanda grädde, oregano och tomatpure och häll över fisken.

Dela tomaterna på 2 och lägg över fisken. Och strö tillsist över osten.

In i mitten av ugnen 225 grader i ca 25-30 min.

Här severades det smörstekt spenat till.

Smaklig måltid!


Innan

 

Färdig att serveras *mmm mums* 

 

Av Anna Millberg - 7 januari 2012 20:59

Ja det var ju ett tag sen sist....

Men när man gör det "gamla" vanliga så finns det ju inte så mycket att skriva ju... men nu är det nytt år så får vi se om det blir lite mera variation....


På måndag börjar verkligheten igen så nu är det dax för veckomatsedel igen...

Dagens middag skulle då vara Köttfärsfyllda augergin rullar.... men gick inte så bra...

Men  "misslyckad" enligt receptet blev ett eget recept el hur man nu ska säga...


* 1½ augerbin

* Olivolja

* 800 gram köttfärs

* 4 paket mozzarella

* Grön pesto efter smak

* 5 tomater

* Salladslök

* 1 mellanstor burk grön oliver

* Salt och svartpeppar

 

Skär augerginen på längden i ½ cm tunna skivor. Stek dom i olja i en stekpanna och salta och peppra efter smak.

Lägg skivorna åt sidan och bryn köttfärsen, krydda med salt och peppar.

Hacka tomater, salladslök och mozzarellan.

Smörj en ugnsform och varva auberginskivor, köttfärs, hackad mozzarella och pesto.

På översta lagret lägger du aubergin, den hackade tomaten och salladslöken, oliverna och tillsist mozzarellan.

In i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter,

Smaklig måltid!


Innan ugn

 

Klar!! *Mums* vad gott det var!!  

 



Av Anna Millberg - 30 oktober 2011 20:28

Har nu gjort min allra första recept ut Anna Hallèns nya kokbok " Lchf för kvinnor"

Det blev Oxfilègratäng och mums vad gott det var!


Oxfilègratäng

4 portioner

 

* 500 gram oxfilè

* smör till formen och att steka i

* 200 gram färska champinjoner

* 1 tsk salt

* 1-2 krm svartpeppar

* persilja till garnering

 

Sås

* 2 gula lökar

* 4 dl vispgrädde

* 2 msk rött vin

* 2 msk köttfond

* 2 msk smör

* 2-3 dl riven västerbottenost

 

Sätt på ugnen på 200 grader.

Smörj en ugnsfast form.

Skär oxfilèn i centimetertjocka skivor. Stek filén i smör så det får en fin yta. Salta och peppra och lägg sedan filèerna i formen.

Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i smör tills dom får fin färg. Strö dom över filèerna.

Gör sedan såsen.

Finhacka löken och bryn i smör. Häll grädde, vin och fond och låt koka till en krämig sås.

Häll såsen på köttet och svampen och toppa med osten.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Till det gjorde ja en blomkålsmos.

Skär en blomkål i mindre bitar och koka i vatten i ca 8 min. Häll av vattnet och mixa tillsammans med smör och grädde till ett mos.

Smaklig måltid!

Av Anna Millberg - 24 oktober 2011 12:53

Dagens frukost blev en hallon och blåbärs smootie :)


* 1 dl gammeldags mjölk

* 1 dl turkisk yoghurt

* 1½ dl grädde

* 1 näve frysta blåbär

* 1 näve frysta hallon

 

Jag hällde alla mjölkprodukter i en mixer och sist i med bären.

Mixa tills bären är mixade.

Mumsig frukost :)


Man kanske inte kan äta den till frukost varje dag men nån gång ibland ;)

Beror ju på hur mycket kollisar man vill trycka i sig ;)

 

Av Anna Millberg - 18 oktober 2011 19:35

Idag blev det mumsig kyckling till middag.

Gjorde kycklingen i ugnen på 150 grader i ca 40 min... sista min höjde ja lite för att få lite färg.

Penslade dom först med smält smör och kryddade med grillkrydda.

Till det gjorde ja en liten sallad och så gjorde ja en sås på Cremè Frachie och curry.

Blev riktigt mumsigt :)



Av Anna Millberg - 9 oktober 2011 21:31

Pannkakstårta alà Lchf med chokladkräm och färska bär


6 till 10 bitar

 


* 2 ägg
* 1 dl vispgrädde
* 1 till 2 krm vaniljpulver
* 1 msk fiberhusk
* smör att steka i



låt smeten svälla i ca 5 min, ½ dl av smeten till varje pannkaka, vispa ordentligt innan gräddning, blir smeten för tjock späd med mer grädde





Chokladkräm

 

 

*200 gram 70% choklad
*3 dl vispgrädde



finhacka chokladen, värm grädden men inte koka rör ner chokladen i grädden, låt svalna, fluffigare kräm vispa upp den

Jag ställde in den en stund i kylen... se till att den inte stelnar helt bara ;)

Garnera "tårtan" m grädde och färska bär


Jag gjorde dubbelsats av båda... men behövs verkligen inte.... iallafall inte av krämen ;)

Smaklig

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se