Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 9 september 2011 11:42

Min man har kastad ihop en liten gryta... han har hittat på lite själv och detta blev reslutatet

Som ja sagt några gånger innan så väljer man ju själv.. vill man inte ha annans i så ta bort den.. men ja tycker den ger god smak... och inte alltid man äter det så...


Kyckling med annans och curry

 

* 1 kg kycklingfilè

* 1 burk annans bitar

* 1 purjolök

* 1 gul paprika

* 1 röd paprika

* 2 burkar à 5 dl crème fraiche

* cyrry efter smak

* chili och chiliflakes efter smak


Skär paprikan i små bitar och lägg i en stor kastrull. Skiva purjolöken och lägg i kastrullen.  Häll av spadet av annansen och häll i. Skär kycklingen i små bitar och stek i smör. Krydda med curry. Häll kycklingen i kastrullen och häll på crème fraichen och krydda efter smak.

Låt stå och småputtra i minst 10 minuter, ju längre desto godare.

Vi serverade med en sallad gjord på färsk bladspenat, cocktailtomater och salladslök.

Smaklig!


ANNONS
Av Anna Millberg - 7 september 2011 19:48

Idag hittade ja på lite av dte som fanns i kylskåpet helt enkelt...

Ibland måste man ju göra de...


Det blev fläskfile,färska broccoli, gjorde eget vitlökssmör, smörfrästa champinjoner och bea blev det...

Ibland blir enkelt bara sååå himla gott!

Smaklig!


 

ANNONS
Av Anna Millberg - 6 september 2011 19:30

Idag var det 1 år sedan jag började med Lchf...

I början tog det flera timmar att ta sig igenom Ica affären för att handla... man var ju tvungen att kolla på allt ju... nu för tiden kan man det mesta... om man inte ska köpa nåt nytt vill säga...

Detta har nu blivit till en livstil för oss här hemma... ibörjan visst då var det väl mest för att gå ner i vikt.. men nu mår vi ju såå himla bra så vi fortsätter med detta!


Vi firade 1 år med en musig efterätt som ja fått receptet av en kompis Malin.


Chokladkräm


* 2 dl grädde

* 60 gram mörk chocklad

* 40 gram smör


Värm grädden i en liten kastrull, ta sedan bort den från plattan. Lägg i chokladen och smöret och blanda väl.
Häll upp i ett litet glas och ställ in i kylen ett par timmar

Servera gärna med några färska hallon till.

Det gjorde vi och oj vad gott det var!


Smaklig!

 



Av Anna Millberg - 5 september 2011 19:58

Jag älskar verkligen att laga mat...

Igår hade jag tagit ut lite kycklingfilèer och ja idag så googlade ja lite på vad ska jag göra med dessa?!?

Jag hittade 2 olika recept.. som ja gjorde om en massa och sen satte ihop till ett


Bacon och timjanfylld kycklingfilè med osttäcke på broccoli och purjolöksbädd

 

* 1 kg kycklingfilè

* 3 paket bacon

* 4 dl crème fraiche

* 150 gram smakrik ost

* torkad timjan efter smak

* 1 purjolök

* 2 färska broccoli

* salt och peppar efter smak


Koka broccolin i ca 5 min. Lägg i en ugns form.

Skölj och skiva purjolöken i ganska tjocka skivor och lägg ner i formen.

Skär baconen i små bitar och stek.

Blanda bacon, timjan och 2 dl crème fraiche.

Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilè så det bildas som en ficka.

Fyll fickan med baconfyllningen och sätt tandpetare på sidan.

Stek i smör på varje sida tills den får färg.

Medans kan du göra osttäcket.

Blanda den rivna osten, 2 dl crème fracihe, salt och pepper.

När kycklingen är färdig stekt på varje sida så lägg filèerna på broccolin och purjolöken och smeta på oströran på filèerna.

Sätt in i ugnen 225 grader i ca 15-20 min beroende på hur stora filèerna är.

Smaklig måltid!

 

Av Anna Millberg - 5 september 2011 19:46

Mannen önskade sig Italiensk köttfärslimpa till middag igår.. men ja tänkte.. ja gör om den lite...


Just det.... jag har lite svårt att laga mat till 2 personer... så blir alltid mycket mat.. men alltid bra ju hihi

Så detta blev resultatet.


Italienska köttfärsbiffar på tomat och lökbädd

 

* 1000 gram köttfärs

* 3 vitlöksklyftor

* 3 paket mozzarella

* 1 burk gröna oliver

* 1 msk torkad oregano

* 2 dl grädde

* 2 ägg

* 3 rödlök

* 2 askar cocktail tomater

* olivolja

* salt och peppar efter smak


Finhacka rödlöken och pressa vitlöken ner i köttfärsen.

Dela oliverna på mitten och lägg ner i färsen.

Häll i grädde, ägg, oregano, salt och peppar.

Findela mozzarellan och lägg ner i färsen och blanda ihop allt.

Gör så biffar och stek lite på varje sida i smör.

Medans så dela cocktailtomaterna i 4 delar och skiva löken och lägg i en stor ugnsform.

Häll på lite olivolja och lägg på biffarna.

In i ugnen på ca 200 grader i ca 15-20 min

Servera gärna med en klick crème fraiche till.

Smaklig måltid!    


 

Av Anna Millberg - 4 september 2011 16:08

Idag när vi tog en liten promenad ner till Coop så hittade jag äntligen dessa Ost chips... har läst så mycket om dom och nu när jag väl hittade dom så ska dom provas ikväll till filmen... mums...

100% ost, ugnsbakad, krispig och spröd

0 gram kolhydrater, 0 gram socker, 34 gram fett, 48 gram protein

Det ska vara 75 % Italiensk ost och 25 % Granda Padano

Så ni får en uppdatering ikväll eller imorgon om vad dom smakade...



Av Anna Millberg - 2 september 2011 13:49

Imorse kastade jag ihop en Omelett till mannen då vi inte hade någon lunch till honom hemma...

Detta blev resultatet av vad som fanns i kylskåpet haha


Omelett

 

* 4 ägg

* 1 skvätt grädde eller mjölk

* 1 paket bacon

* ½ rödlök

* 1 paket fetaost

* några cocktailtomater

* salt och peppar efter smak


Vispa ägg, grädde och kryddor.

Tärna bacon och stek i stekpannan. Häll i baconen i äggsmeten.

Häll smetet i pannan och stek en stund till den stelnat.

Hacka rödlöken och lägg på omeletten och smula fetaosten på.

Tillslut toppar du med några cocktailtomater.

Smaklig lunch!

 

Av Anna Millberg - 1 september 2011 21:16

Igår läste jag Åses blogg igen och hade gjort dessa bröd... Tvättäkta frukostbullar

Så här kommer receptet från hennes sida

http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/2011/08/tvattakta-frukostbullar-lchf/

Jag tyckte dom smakade sådär... inte så jätte förtjust i kokos kan ju vara det hiih


Tvättäkta frukostbullar

6 frukostbullar


* 0,5 dl fibrex
* 0,5 dl vatten
* 2 ägg
* 0,5 dl BakePro
* 1 dl kokosnötmjöl
* 1 dryg tsk bakpulver
* 2 msk fiberhusk
* 0,5 dl vispgrädde
* 0,5 dl vatten
* 1 dl kesella
* 2 msk kallpressad kokosolja


Lägg fibrex i blöt i 0,5 dl vatten. Blanda under tiden alla ingredienser utom kokosoljan. Lägg i fibrex och kokosoljan och blanda väl. Forma 6 bullar och lägg upp på bakpappersklädd form. Grädda i ca 20 min i 200 grader.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se