Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 22:45

 

Ca 20 skivor á 1 kolhydrat!

3 dl mandelmjöl
6 dl stark riven ost
6 ägg
3 tsk bakpulver
2,25 msk fiberhusk
9 msk BakePro


Blanda de torra ingredienserna och sedan i med ägg och ost. Rör noga och låt sedan stå i 10 min.
Häll i bakpappersklädd brödform (sockerkaksform) och grädda i 225 g.
Jag hade mitt bröd inne 30 min. Satte på folie över brödet efter 20 min och efter 30 min stängde jag av ugnen men lät brödet stå kvar inne ett tag.
När brödet svalnat skar jag upp det i skivor och lade på bakpappersklädd form och stoppade in i frysen! I morse var de styckfrysta =)


Receptet är taget från denna super sida!!

http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/


 

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 21:53

Ischoklad

ca 50 st

 

* 200 gram valfri choklad minst 70%

* 100 gram kokosfett

 små ischokladformar


Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad tillsammans.

Rör till en jämn smet.

Fyll formarna med chokladsmeten och ställ i frysen.

Förvara dom sedan kallt.


Jag hade åxå i dess några droppar pepparmint essense... mums säger ja bara!!

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 21:48

Bountys

12-14 st

 

* 50 gram kokosfett

* 1 dl grädde

* 1 dl kokosmjölk

* 200 gram riven kokos

* 150 gram choklad med minst 70% ( mint har ja provat med den blir super god)


Smält kokosfettet i en kastrull.

Tillsätt kokosmjölken, grädden och kokosen och låt sjuda.

Rör samman och låt sedan stå i kylen i minst 1 timme.

Forma degen till bollar eller små "limpor".

Sätt in dom i frysen i 1 timme.

Smält chokladen och doppa kokosbitarna i den.

Ställ in i frysen för att svallna. Förvara sedan i kylen.


Jag har provat med att droppa i några droppar pepparmint essanse i och det var super gott :)


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 21:43

Chokladbollar

12-15 st

 

* 0,75 dl skalade sesamfrön

* 1 dl kokosflingor

* 0,25 dl fibrex

* 100 gram smör

* ½ dl sukrin el sötrix

* 1 msk kakao

* några skvättar kaffe

* kokos att rulla i


Rör ihop smör och sukrin.

Blanda alla torra ingredienser tillsammans och vänd ner.

Droppa lite kaffe i efter smak och rör samman.

Låt degen stå i kylen i minst 1 timme.

Forma till små bollar och rulla i kokos.

Förvara kokosbollarna svallt.


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 21:32

Äppelsmulpaj

 

Pajdeg

 

* 150 gram smör

* ½ dl sötrix el sukrin

* 2 dl mandelmjöl

* 1 dl fibrex

* 1 dl Bake Pro

* 1 tsk bakpulver

* lite vaniljpulver


Fyllning


* 4 äpplen

* lite kanel

* lite sukrin el sötrix


Sätt på ugnen på 200 grader.

Skala och skiva äpplena och lägg i en smörad pajform. Strö lite kanel och sötrix över äpplena.

Blanda alla ingredienser till pajdegen och strö ut över äpplena.

Grädda tills pajen blivit gyllenbrun ca 15-20 min. Kan behövas aluminiumfolie på efter ca 10 min så den inte bräns.

Servera med hemmagjord vaniljsås


Vaniljsås

 

* 2½ dl grädde

* 0,75 tsk vaniljpulver

* ½ vaniljstång

* ½ dl sukrin el sötrix

* 2 äggulor ( 3 om dom är små)


Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljen.

Koka upp och låt koka i några minuter. Låt svallna.

Vispa ägg och sukrin poröst.

Tillsätt lite av grädden och vispa lite till.

Häll äggbladningen i kastrullen med grädden och värm på under omrörning ( får inte koka).

Sjud under omrörning till såsen tjocknat.

Låt den gärna stå över natten då tjocknar den till ordentligt.


Smaklig!!


 


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 20:33

Chokladmousse med hackad mörk choklad och hallon

4 portioner

 

* 3 ägg

* 200 gram hallon

* 1 msk honung el sötningsmedel

* 150 gram mörk choklad att smälta

* 4 msk vispgrädde

* 50 gram mörk choklad att hacka

* 100 gram hallon

* 2 dl vispgrädde till servering


Separera vitor och gulor. Vispa vitorna till ett hårt skum.

Blanda äggulorna med hallon och honung i en separat bunke.

Hacka och smält chokladen över vattenbad.

Häll dem smälta chokladen i hallonsmeten och vänd sedan ner äggvitorna med hjälp av en slickepott. Blanda i vispgrädden.

Varva chokladsmeten med hackad choklad i glas eller skålar.

Låt stå kallt i minst 2 timmar innan servering.

Servera med vispad grädde och hallon.

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 20:17

Västerbottenpaj med olika fyllningar

 

Jag gjorde 12 st små aluminium formar.



Pajskal

 

* 10 dl sojamjöl

* 5 dl havrekli

* 500 gram smör


Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda dom torra varorna och klicka sedan i små bitar av smöret och arbeta snabbt ihop. Kläm ut i pajformar. Pricka och låt skalen grädda i ca 8 min.


Fyllning vanlig västerbotten paj 6 formar

 

* 6 ägg

* 300 gram riven västerbotten ost

* 4 dl vispgrädde


Blanda allt tillsammans och häll ner i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min


Fyllning västerbotten/bacon 2 formar

 

* 1 paket bacon

* 2 dl grädde

* 3 ägg

* 150 gram riven västerbotten ost


Skiva bacon i små skivor och stek. Lägg baconet i formarna. Blanda ihop resterade ingredienser och häll över. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min


Fyllning västerbotten/bacon/broccoli 4 formar

 

* 2 paket bacon

* 2 färska broccoli

* 5 ägg

* 3 grädde

* 250 gram riven västerbotten ost


Skiva bacon i små skivor och stek. Lägg baconet i formarna. Skär broccolin i små bitar och koka i 5 min och lägg dom åxå i formarna. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över. Gädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min


Smaklig måltid.

 

 

 

 

 


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 20:08

Oxfilè med svampsås

4 portioner

 

* 4 tomater

* salt och svartpeppar

* 1 paket färska haricots verts, 150 gram

* ½ paket bacon

* 800 gram oxfilè


Svampsås

 

* 1 liter färska champinjoner, kantareller eller karljohansvamp

* 1 msk smör

* salt och svartpeppar

* 3 schalottenlökar

* 2 dl grädde

* 1 msk kalvfond


Gör först såsen genom att skära svampen i mindre bitar. Bryn svampen i smör i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Finhacka löken och lägg den i pannan. Häll på grädde och fond och koka i ca 10 min. Späd med lite vatten om det behövs. Ställ såsen åt sidan.

Sätt på ugnen på 200 grader. Dela tomaterna och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 min. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i någon minut. Spola sedan av dom i kallt vatten. Linda in 7-8 haicots verts i en baconskiva och fäst med en tandpetare. Skär köttet i portionsbitar. Bryn köttet i smör på bägge sidorna i ca 5-10 min beronde på hur välstekt man vill ha. Salta och peppra. Bryn baconrullarna i smör. Servera med svampsåsen, grillade tomater och baconrullar.

Skapa flashcards