Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 20:02

Ostburgare i salladsblad

4 portioner

 

* 4 skivor bacon

* 500 gram nötfärs

* ½ tsk salt

* 1 krm svartpeppar

* ½ dl grädde

* 1 msk smör

* 8 skivor ost

* 1 kruka romansallad

* 1 tomat

* ½ rödlök


Dressing

 

* ½ dl crème fraiche

* ½ dl majonäs

* 1 msk chilisås

* 1 kryddmått chilipulver

* 2 msk hackad inlagd gurka


Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienserna och ställ svallt.

Stek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper. Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma till hamburgare.

Stek i smör och bryn hamburgarna på bägge sidorna i ca 5 min. Lägg några skivor med ost på varje och låt smälta.

Lägg upp salladsblad på varje tallrik och lägg hamburgarna på. Toppa med dressing, lök, tomat och bacon.



 

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:52

Har gjort efter ett recept nu så många gånger men nu har ja äntligen gjort ett eget recept...


Min egen fläskpannkaka

 

* 1000 gram fläsk

* 100 gram smör

* 12 ägg (stora)

* 4 dl vispgrädde

* 500 gram naturel keso

* 3 dl riven ost

* 1 paket mozzarella


Sätt på ugnen på 250 grader.

Skär fläsket i små bitar. Lägg smöret i en långpanna.(den stora sjupa man får till ugnen) Sätt in i ugnen tills smöret smälter. Fördela fläsket i långpannan och stek i ca 10-15 min.

Vispa ägg i en bunke och till sätt grädde, keso och riven ost.

Häll ner allt i långpannan. Skiva mozzarella och lägg på.

Grädda i ugnen i ca 30 min, efter 20 min kan man lägga på folie så den inte blir så svart.

Servera med rårörda lingon, äppelmos (utan socker)

Smaklig måltid!

Innan den hoppas in i ugnen

  Och efter... mums...  


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:45

Fiskgratäng med spenat och parmesanost

4 portioner

 

* ½ paket fryst spenat à 250 gram

* 1 vitlöksklyfta

* 3 schalottenlökar

* 1 msk smör

* 100 gram riven parmesanost

* salt och peppar

* 400 gram vit fiskfile, tex rödspätta

* lite citronpeppar

* 1 dl grädde


Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten något. Skala och finhacka vitlök och lök.

Hetta upp stekpannan med smöt och bryn löken och vitlöken. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt. Blanda ner hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Lägg fiskfilèerna på en skärbräda och strö på salt och citronpeppar. Lägg en klick spenatröra på varje file och rulla ihop.

Smörj en ugnsfast form med smör och häll sen resterande spenatröran på botten. Placera fiskrullarna ovanpå och häll på grädde. Strö på resten av parmesanosten och gratinera i 20 min.


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:41

Stekt torsk med äggsås

4 portioner

 

* 6 ägg

* 1 dl grädde

* salt och peppar

* 600 gram torskfilè

* 1 msk smör


Koka äggen i 6-7 min.

Spola av med kallt vatten, skala och hacka dem grovt.

Koka upp grädde i en kastrull och lägg i hackat ägg. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra fisken. Hetta upp en stekpanna med lite smör i. Stek fisken i ca 3-4 min per sida.

Servera fisken direkt med en klick äggsås, kokta gröna ärtor och cocktailtomater.

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:33

Helstekt fläskfilè med gräddsås

4 portioner


* 600 gram hel fläskfilè

* 1 tsk salt

* 2 krm svartpeppar

* 3 msk smör


Gräddsås


* 4 dl vispgrädde

* 1 msk sockerfri soja

* 3 msk steksky från fläskfilèn

* ½ msk grillkrydda utan glutamat


Salta och peppra köttet. Stek runtom i smör i ca 20 min så det blir vackert gyllenbrunt och lätt rosa i mitten. Spara steksyn till såsen.

Låt filèn vila i ca 5 min innan servering.

Gör gräddsåsen under tiden.

Koka ihop vispgrädde och soja tillsammans med stekskyn under några minuter. Smaka av med grillkryddan.

Servera köttet i skivor med rostade grönsaker och blomkålsris.


Smaklig!

 

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:24

Tomatsoppa med köttbullar

4 portioner


Köttbullar

 

* ½ dl husk

* 3/4 dl vispgrädde

* 1 ägg

* ½ gul lök

* 600 gram köttfärs

* 1 tsk salt

* 2 krm svartpeppar

* 2-3 msk smör att steka i


Blanda husk och grädde, låt svälla i 10 min.

Skala och finhacka den gula löken.

Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen.

Forma färsen till små köttbullar med hjälp av en sked doppad i kallt vatten.

Bryn köttbullarna i smör. Stek sedan på medelvärme i ca 10 min.



Tomatsoppa

 

* 2 gula lökar

* 1 vitlöksklyfta

* 2 msk smör

* 2 msk hackad färsk timjan

* 3 msk hackad färsk basilika

* 1½ dl torrt vitt vin

* 3 burkar krossad tomat

* 2 dl vatten

* 3 dl vispgrädde

* 2 grönsaksbuljongtärningar

* 2 krm svartpeppar


Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör.

Tillsätt timjan och basilika och fräs ytterligare några minuter.

Häll i vin, krossade tomater, vatten och grädde. Smula över buljongtärningarna och peppra.

Låt koka i 10 min.

Toppas soppan med köttbullarna och en klick crème fraiche.


Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:08

Rostade grönsaker

4 portioner


Jag brukar variera mig lite med detta är det som står i receptet men man kan ju alltid variera sig.


* 2 msk smör till plåten

* 2 gula lökar

* 2 röda lökar

* 1 gul paprika

* 2 röda paprika

* ½ purjolök

* 6 champinjoner

* 1 zucchini

* ½ dl rapsolja

* 2 vitlöksklyftor

* sesamfrön

* ½ dl olivolja

* 2 msk hackad färsk timjan


Sätt på ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnsplåt med smör.

Skala och klyfta löken, kärna ur paprikorna och dela grönsakerna och champinjonerna i önskad form.

Lägg allt på plåten.

Skala vitlöken och pressa ner den i rapsoljan och blanda i salt, peppar och timjan.

Pensla grönsakerna med oljan.

Rosta i ugnen i ca 30 min.

Ta ut plåten och strö över sesamfrön och rosta 10 min till.

Ringla över olivolja och servera.


(Jag hade pumpakärnor mycket gott! )



Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:06

Köttfärssås med variationsmöjlighet


4 portioner


1 röd paprika ( ja tog 2 st)

10 champinjoner

1 gul lök ( ja tog 2 st)

2 vitlöksklyftor ( ja tog 4 st)

2 msk smör att steka i

½ dl tomatpure

600g köttfärs

500g krossade tomater

1½ tsk salt

2 krm svartpeppar

riven parmesanost ( till servering)

( jag hade åxå i 1 paket bacon)


* Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Grovhacka svampen.

* Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i smör tillsammans med tomatpurè. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.

*Tillsätt svampen och paprikan. Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg. Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.

Här serverades den med sallad, gurka, tomat och gul paprika och lite riven parmesan över och basilika.

Smaklig måltid!

Skapa flashcards