Senaste inläggen

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:06

Krämig kyckling i ugn


4 portioner

8 chaminjoner ( en låda hade ja)

1 paket tärnat bacon ( 2-3 paket hade ja)

5 dl vispgrädde

2 msk hackad färsk timjan ( ja har inte så mycket lite bara)

2 msk hackad färsk persilja ( ja tog basilika ist och inte så mycket)

1 tsk salt

2 krm svart peppar

4 kycklingfileer

1 dl jordnötter ( hade inte ja)


*Sätt på ugnen på 225 grader

* Dela champinjonerna i 4 delar

* Knaperstek bacon och tillsätt sedan chaminjonerna. Stek tills champinjonerna får en fin färg, ca 5 min

* Häll över vispgrädden och låt puttra ihop i några minuter. Krydda med timjan, persilja (basilika), salt och peppar

* Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över den goda såsen.

* Baka i ugnen ca 20-25 min

Toppas med jordnötter och servera med rostade grönsaker

(jag hade sallad ist )


smaklig måltid!!

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:05

Sesambröd


Det här brödet går supersnabbt att göra och är gott att använda både som hamburgerbröd eller vanlig macka med smör och ost på.


Tid: 15 minuter


*1 msk fiberhusk
*2 dl skalade sesamfrön
*1 tsk bakpulver
*2 dl riven ost
*3 st ägg


Sätt ugnen på 225 grader.

Häll alla torra ingredienser + osten i en skål och rör runt med en sked så att det blandar sig ordentligt.

Tillsätt alla äggen och rör samman allt till en deg.

Ta en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Häll ut degen på pappret och bred ut den med hjälp av en slickepott så att degen blir jämn. (Degen täcker inte hela pappret utan den blir ca 38X24cm).

Grädda den i mitten av ugnen i 8 minuter.

Mums med smör och ost :)

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:04

Low carb-bröd med gojibär


1 limpa

*50 gram smör

* 100 gram blandade nötter tex hasselnötter och mandel(själv hade jag mandel och valnötter)

*4 dl hela linfrön

*1 dl sesamfrön

* 1 dl torkade gojibär

*50 gram kruskakli

*2 tsk bakpulver

*1½ msk malda brödkryddor

*1 dl crème fraiche

*250 gram keso

* 6 ägg

* 2 msk solrosfrön


Sätt på ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Hacka nötterna grovt.

Blanda alla ingredienserna utom solrosfrön i en skål och häll över blandningen i en smord brödform.

Strö över solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

( Man kan byta ut gojibären mot tranbär el hackade aprikoser om man vill variera sig lite )

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:04

Bacon omelett toppad med feta och purjolök


4 portioner


*2-3 ägg

* ½ dl vispgrädde

*2 krm salt

*1 krm svartpeppar

*1 paket bacon

*1 paket fetaost

*1 msk smör

*½-1 purjolök


Skiva bacon i strimlor.Stek bacon knaprigt

Rör ihop ägg, vispgrädde,salt och peppar med en gaffel. Häll i baconen i smeten.

Stek äggsmeten i smör till en omelett.

Toppa med smulad feta ost och purjolök

Servera antingen som den är eller med en fin sallad

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:02

Korvstroganoff med blomkålsris


4 portioner


*1 hel falukorvring minst 70% kötthalt

*3 gula lökar

*smör att steka i

*2 msk tomatpure

*2½ dl vispgrädde

*2½ dl cremè fraiche

*2 msk oxfond

*2 tsk dijon senap

*1 tsk salt

*2 krm svartpeppar

*1 burk/tetra krossade tomater


Gör så här


Skär korven i strimlor och hacka löken.

Hetta upp smör i en stor gryta och stek korven, löken och tomatpuren. Tillsätt vispgrädde, cremè fraiche, krossade tomater,senap och parika pulver. Salta och peppra.

Låt småputtra ca 30 min

Serveras med blomkålsris


Blomkålsris


4 portioner


Riv ett stor blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet.

Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder

Häll av i durkslag


Smaklig måltid!

 

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:02

Chili con carne


4 portioner


*2 röda lökar

*4 vitlöksklyftor

*3 röda paprikor

*1burk kidneybönor

*1 burk svarta bönor

*500g köttfärs

*1 burk/tetra krossade tomater

*salt

*peppar

*smör

*1 tsk starkt paprikapulver eller chilipulver


Skala och finhacka lök och vitlök

Skölj, kärna ur och tärna paprikan

Tärna tomaterna

Sila och skölj bönorna noggrant

Fräs lök,vitlök och köttfärs i smör. Tillsätt krossade tomater, tärnade tomarer, bönor, paprika, salt, peppar och chilipulver

Låt småputtra i 10 min

Servera med en stor klick cremè fracihe och lite sallad

Jag serverade med gul och röd paprika

Smaklig måltid!

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:01

Italiensk köttfärslimpa


*2 vitlöksklyftor

*500g nötfärs

*1 ägg

*1 dl grädde

*1 msk torkad oregano

*1 paket mozzarella 125 g

*10 skivade gröna oliver

*2 askar cocktailtomater

*1½ rödlök

*olivolja

*salt

*svartpeppar



Sätt på ugnen på 175 grader

Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter salt och peppar.

Skär mozzarellan i tärningar

Smörj en ugnsfastform med olja och lägg färsblandningen

Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan

Täck över med färs och forma en limpa

Dela oliver och tryck ner i limpan

Dela tomater och skiva lök och lägg runt köttfärslimpan

Häll över lite olja och in i ugnen i 25 min

Smaklig måltid!

 

Av Anna Millberg - 24 augusti 2011 19:00

Ugnsbakade Bifftomater med tonfisk


*5 tomater

*2 burkar tonfisk i vatten

*½ purjolök

*2 paket mozzarella

*olivolja

*salt

*svartpeppar


Sätt på ugnen på 200 grader

Dela tomaterna och gröp ur dom och lägg innehållet i en bunke

Häll av vattnet på tonfisken och häll i bunken tillsammas med strimlad purjo och hälften av mozzarellan.

Blanda ihop och salta och peppra

Lägg tomaterna på en smord form och läg i tonfiskblandningen

Smula över resten av mozzarellan och gratinera i ugnen i 20 min

Serveras med sallad

Smaklig måltid!

Skapa flashcards